Annons:

Stor stigning i antallet af restaurantkonkurser: ”Ingen overraskelse at mange kæmper med de høje udgifter”

I det sidste kvartal af 2022 var der mere end en fordobling i antallet af konkurser blandt landets restauranter sammenlignet med det gennemsnitlige niveau fra de seneste ti år. Dette meddeler HORESTA.

I de danske restauranter mærker man, at det er blevet dyrere at drive forretning. Alt fra tilbagebetaling af coronalån, huslejestigninger og dyrere råvarer til el og energi har fået et gevaldigt nøk op, og i en branche hvor mange kæmper med små margener, kan det være svært at skabe en drift med sorte tal på bundlinjen.

I yderste konsekvens kan det betyde konkurser, og i nye tal fra Danmarks Statistik står det klart, at 123 restauranter havnede i denne situation i fjerde kvartal af 2022. Dette antal af konkurser blandt aktive virksomheder i restauranterhvervet var således mere end dobbelt så højt som gennemsnittet på 57 konkurser i fjerde kvartal fra det seneste årti, fortæller Pia E. Voss, adm. direktør i HORESTA.

”Vi hører desværre om store dele af erhvervet lige nu, der er nødt til at skrue ned for aktiviteten, fordi der ikke er økonomi i at holde åbent med det nuværende udgiftsniveau. Vi har længe været hjulpet på vej af en stor folkelig opbakning og et højt omsætningsniveau, men det er ikke ensbetydende med, at alle skaber tilstrækkeligt med forretning til at kunne betale regningerne. Derfor ser vi nu den store vækst i antallet af konkurser,” siger hun, og fortsætter:

”Vores medlemsanalyser viser, at mange kigger ind i en svært første halvår af 2023, hvor vi nok må forvente, at konkurstallene forbliver på et højt niveau – eller måske endda vokser. Virksomhederne har allermest brug for, at gæsterne bliver ved med at besøge dem, og at nogle af disse regninger finder tilbage til et lavere niveau, så det igen bliver muligt at skabe en økonomisk bæredygtig drift,” siger hun.

 

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.