Undersøgelse: Det danske vejr påvirker ikke rejselysten

0

Apollo Rejser har i en ny undersøgelse fundet ud af, at danskerne ikke rejser på grund af vejret i Danmark men derimod oplevelserne på ferien.

Selvom vi havde en varm sommer i 2018, påvirker vejret ikke danskerne til at rejse til udlandet mere eller mindre end normalt.

Det viser en ny undersøgelse fra Apollo Rejser.

Rejsearrangøren har foretaget en undersøgelse med over 1.000 danskere, der viser, at 32 procent af danskernes rejselyst ikke bliver påvirket af vejret. Også 34 procent har svaret, at de ikke rejser for vejret men for oplevelsernes skyld:

– Der er jo det ved vejret, at vi aldrig kan forudse det. Og jeg kan godt forstå, hvis man blev mættet at varme og sol lige efter den danske sommer sidste år, siger Glenn Bisgaard, kunde- og kommunikationschef hos Apollo.

– Men vi satser da på et miks af både godt vejr hjemme og ude denne sommer, så de, der har lyst til at rejse ud for oplevelsernes skyld, også får godt vejr, mens de nyder livet ude i verden, siger han.

Kun hver tiende (11 procent), forudser, at de kommer til at have mindre lyst til at rejse den kommende sommer på grund af sidste sommers varme.

Men ifølge Apollo Rejser har salget af sommerrejser ikke taget fart endnu. Det kan blandt andet skyldes det kommende folketingsvalg, mener Glenn Bisgaard:

– Det er vigtigt at holde in mente, at 2018 var et rekordår for salg af rejser. Men rent historisk set, så har danskerne rejst på mere eller mindre samme niveau hver sommer. Hvornår salget tager fart, er dog forskelligt fra år til år, og lige nu er der fx et kommende valg, som kan få betydning for, hvornår mange kan holde sommerferie i år, som gør, at nogle forholder sig afventende ift. at bestille sommerferie, siger Glenn Bisgaard.

Apollo Rejser har i alt spurgt 1.017 danskere fra hele landet.

Apollo Rejser er en af Nordens førende rejsearrangører med omkring en million rejsende om året.

Share.

About Author

Comments are closed.