Max-problem presser TUIs første halvår

0

Den internationale rejsearrangør TUI rapporterer et øget tab i løbet af det første halvår af regnskabsåret 2019.

TUIs driftsresultat, målt som EBITDA, sluttede i det første halve år med et underskud på 301 mio. euros. Det er et fald på 77 procent fra et underskud på 170 mio. euros i første halvår 2018. Samtidig steg omsætningen med 1,7 pct. Til 6,7 mia. euros.

Den britisk-tyske rejsearrangør ønsker klarhed om status for Boeing 737 Max 8-flyene, som har haft et flyveforbud siden midten af ​​marts. Ellers risikerer Tui flere svækkede resultater, advarer selskabet ifølge det svenske nyhedsbureau TT.

Flymodellen blev taget ud af drift efter at være involveret i to flystyrt. Boeings mål var oprindeligt, at flyet skulle begynde at flyve igen i april, men det er blevet udskudt til juni. Ifølge Wall Street Journal kan det dog ende med, at Boeing først får grønt lys i august.

Tui har 15 fly af flymodellen ud af deres 150 fly. De har allerede bestilt otte yderligere.

Faktorer, der også siges at have påvirket det svage resultat, er eftereffekter fra den varme sommer sidste år og en svagere britisk pund. Flere rejsende har også flyttet deres fokus til ferier i det østlige Middelhav. Det har påvirket Tui’s hovedmarked i Spanien negativt.

Koncernchef Fritz Joussen er dog optimistisk:

TUI kommer ud som en stærkere, mere effektiv og rentabel gruppe fra den konsolidering, der finder sted i vores sektor i Europa. Vi vil være blandt vinderne, ikke taberne. Vores kerneforretninger har høj rentabilitet og er positioneret til vækst, og vi har en stærk balance, siger han ifølge Financial Times.

Share.

About Author

Comments are closed.