Turistorganisation skrev til 270.000 sommerhusejere – undersøges for lovbrud

0

I en besked på e-boks opfordrer VisitDenmark landets sommerhusejere til at leje deres sommerhus ud. Det har fået Datatilsynet til at undersøge om VisitDenmark har brudt lovgivningen.

270.000 sommerhusejere i Danmark har fået beskeden ’Vigtig information til dig med sommerhus’ fra VisitDenmark. I beskeden opfordrer turistorganisationen sommerhusejerne til at leje deres bolig ud. Det skriver DR.

De danske ejere af sommerhuse undrer sig over, hvorfor de har modtaget beskeden. Johs Johansen, formand for Fritidshusejernes Landsforening, har modtaget henvendelser fra flere medlemmer, som synes, VisitDenmark har gået for langt. Han fortæller, at nogle anser det som reklame og spam:

– Vi undrer os over, at man bare kan bruge de her data og bruge e-boks til at sende det her ud, siger Johs Johansen til DR.

På vegne af sine medlemmer har han derfor bedt Datatilsynet at undersøge, om VisitDenmark har foretaget et brud på datalovgivningen.

Også hos Rådet for Digital Sikkerhed synes de ikke, at dataen fra sommerhusejerne er blevet anvendt på den rigtige måde:

– Det handler om, at vi skal opretholde borgernes tillid til det offentliges brug og behandling om os, siger Henrik Larsen, der er bestyrelsesmedlem hos Rådet for Digital Sikkerhed, til DR.

VisitDenmark beklager overfor sommerhusejerne. De meddeler, at de ikke sender flere breve ud via e-boks:

– Vi sender ikke flere breve ud via e-boks. Vi kommer til at oplyse mere gennem Facebook, Google og Youtube i den kommende tid, siger Anders Rosbo, der er kommunikationschef hos VisitDenmark.

Share.

About Author

Comments are closed.