Lad computeren blive i tasken: Københavns Lufthavn tester ny sikkerhedskontrol

0

Københavns Lufthavn er i denne uge gået i gang med at udvikle sikkerhedstjekket, så man ikke behøver at tage computer og væsker ud af håndbagagen.

Hvis man er træt af at aflevere computer og væsker i lufthavnens sikkerhedskontrol, er der gode nyheder på vej. Det kan snart være slut med at aflevere computer og væsker for sig selv.

Formålet med udviklingen er, at rejsende skal opleve sikkerhedskontrollen som effektiv, tryk og stressfri. Det skriver lufthavnen i en pressemeddelelse.

– Flere passagerer og øgede krav til sikkerheden stiller naturligvis store krav til vores sikkerhedskontrol i CPH. Vi har konstant fokus på optimering af sikkerhedskontrollen, og hvordan vi kan forbedre passagerens oplevelse, når de går gennem lufthavnen. Derfor er det også afgørende, at de nye spor og det nye udstyr afprøves i drift, så både vores medarbejdere og de rejsende oplever det i virkelige situationer. På den måde kan vi i samarbejde udvikle den bedst mulige løsning for fremtiden, siger Johnnie Müller, der er sikkerhedschef i Københavns Lufthavn.

Udviklingen kommer til at forløbe over de næste år på sporene 23 og 24. De spor er længere og med flere pakkestationer, så flere kan forberede bakkerne til kontrollen. Der vil også blive indført en ny teknologi, som kan give mulighed for, at passagererne kan lade elektronik og væsker blive i taskerne i fremtiden.

– Vi ønsker, at fremtidens sikkerhedskontrol skal fremstå moderne, effektiv og højteknologisk. Men en god sikkerhedskontrol kræver først og fremmest, at vi finder den løsning, der passer bedst til vores lufthavn. Det betyder blandt andet, at det skal være en løsning, der passer til vores arealer, og at den skal hjælpe lige netop vores medarbejdere til at kunne yde den bedste service. Og så skal den være den bedste løsning for passagererne, som har mange forskellige behov. Til forskel fra andre lufthavne afprøver vi derfor også det nye udstyr og de nye spor i tæt samarbejde med både medarbejdere og passagerer, siger Johnnie Müller.

Lufthavnen vil afprøve flere forskellige screeningudstyr. De vil også teste personscannere og skoscannere for til sidst at implementere de bedste løsninger på alle spor.

Share.

About Author

Comments are closed.