Brexit sætter 700.000 arbejdspladser i fare

0

ifølge World Travel & Tourism Council (WTTC) er over 700.000 arbejdspladser i europæisk rejseliv i fare, når Storbritannien efter planen melder sig ud af EU den 29. marts.

WTTC organiserer turisme i den private sektor og bliver 30 år i 2020. Det var den administrerende direktør for American Express, James Robinson III, som i sin tid tog initiativ til den verdensomspændende organisation. Formålet er at undersøge turismens globale indvirkning på rejselivet og skabe bevidstheden om “verdens hurtigst voksende industri”.

Nu har WTTC kigget på tallene relateret til Brexit og virkningen i Storbritannien og andre steder i Europa. Undersøgelsen viser, at der i Storbritannien er mere end 300.000 i fare for at forsvinde fra arbejdsmarkedet, mens det samme tal for resten af Europa er omkring 400.000.

Ifølge WTTC bidrager turismen med mere end 11 billioner kroner i EU’s BNP, hvilket er 10,3 procent af det samlede antal. I Storbritannien alene udgør tourisme i rejseindustrien fire millioner job, som udgør 11,6 procent.

En såkaldt “no deal Brexit” vil også betyde en nedgang i Storbritanniens BNP på 158 milliarder kroner. Tilsvarende tal for resten af EU vil være 188,2 mia. Kr.

For at dæmpe virkningen af en “hård Brexit” foreslår WTTC blandt andet, at flyselskabsaftalen – det såkaldte “Single Aviation Market” – eksisterer, samt at fortsætte visumfritagelsen mellem Storbritannien og EU.

Mobiliteten, der i øjeblikket opleves blandt arbejdere inden for turisme i EU-området, herunder Storbritannien, bør også videreføres. Omfattende samarbejde om grænsesikkerhed, for at undgå hårdere klaring og store forsinkelser, bør også opretholdes.

Share.

About Author

Comments are closed.