Asiatiske turister bruger flest penge i Danmark

0

Der er langt fra Asien til Danmark, men når de asiatiske turister først når frem, bruger de mange penge i landet. Allerflest penge lægger de thailandske turister.

De thailandske turister er dem, der bruger flest penge, når de er på ferie i Danmark. Helt konkret er den gennemsnitlige korttransaktion på 1.141 kr., når de thailandske turister svinger betalingskortet i Danmark. Dermed er besøgende fra Thailand den turistgruppe, som har det højeste gennemsnitsforbrug.

Det skriver Nets i en pressemeddelelse.

På de efterfølgende pladser følger turister fra Kina og den særlige administrative region Hongkong med henholdsvis 1.066 kr. og 885 kr.

– Der er ingen tvivl om, at turister fra lande som Kina, Singapore og Thailand er en god forretning for dansk erhvervsliv. De udgør ganske vist kun en mindre andel af det samlede antal turister, men deres gennemsnitsforbrug ligger langt over de europæiske turisters, fortæller Søren Winge, der er pressechef i Nets.

– Når en kinesisk turist kører sit kort igennem terminalen, er transaktionen i snit over tre gange højere end eksempelvis en nordmands betaling, og mere end det dobbelte af en schweizers, tilføjer han.

Schweiz er, med et gennemsnitsforbrug på 516 kr., det europæiske land, der ligger højest på ranglisten. Samlet har Schweiz en sjetteplads på listen.

Det skal dog bemærkes, at Nets’ data, der gælder for hele 2018, er baseret på gennemsnitlige korttransaktioner, og tallene derfor ikke kan vurdere om nogle af grupperne har mange mindre transaktioner, mens andre grupper har få store.

– Man skal selvfølgelig altid tage sådanne tal med forbehold, men det er helt sikkert en god indikator for, hvor højt et forbrug turister fra forskellige lande har, forklarer Søren Winge.

Gennemsnitstransaktioner, top-10:
1. Thailand, 1.141 kr.
2. Kina, 1.066 kr.
3. Hongkong, SAR Kina, 885 kr.
4. Singapore, 675 kr.
5. Forenede Arabiske Emirater, 605 kr.
6. Schweiz, 516 kr.
7. USA, 503 kr.
8. Indien, 465 kr.
9. Storbritannien, 458 kr.
10. Tyskland, 415 kr.

Share.

About Author

Comments are closed.