Stena Lines nybyggede Stena Estrid har forladt kajen i Kina

0

Stena Line har nået endnu en vigtig milepæl i det store investeringsprogram, da den første af deres fem nye RoPax-færger, Stena Estrid, flød ud af tørdokken på Avic Weihai Shipyard i Kina, ifølge en pressemeddelelse.

Stena Estrid er den første i linjen af fem færger af E-Flex-modellen, der repræsenterer den næste generation af energieffektive og fleksible RoPax-færger. Stena Estrid er en af tre E-Flex færger, der vil operere på Det Irske Hav og planlægges at sejle mellem Dublin og Holyhead i begyndelsen af 2020. De følgende to planlægges at sejle mellem Liverpool og Belfast i 2021.

– Det føles godt, at vi har nået endnu en milepæl i vores nye byggeproces, da Stena Estrid for første gang flød og med succes blev manøvreret fra tørdokken. Nu venter en intensiv fase, når indretningen skal komme på plads, før hun styrer mod Europa og har trafikstart på Det Irske Hav, siger Stena Lines administrerende direktør Niclas Mårtensson.

De tre færger, der nu konstrueres til Det Irske Hav, vil være større end den nuværende tonnage og øge kapaciteten betydeligt. De vil være 215 meter lange og tage 1.000 passagerer. Ordren er en milliardinvestering og er et bevis for, hvor strategisk vigtigt virksomheden på Det Irske Hav er for Stena Line.

– Vi tror på fortsat vækst på Det Irske Hav og ønsker at give vores passagerer og fragtkunder den bedst mulige transportoplevelse. Sammenlignet med de nuværende færger vil Stena Estrid have mange fordele, såsom hurtigere lastning, moderne og luftigt skandinavisk inspireret design, der blandt andet omfatter en afdeling med Skylight-vinduer, en Hyggelounge og en opgradering af Stena Plus konceptet, siger Niclas Mårtensson.

Ud over de tre nybygninger til Det Irske Hav er der bestilt to større E-Flex-færger, som er planlagt til at blive sat i drift i Stena Lines netværk i 2022. Disse færger vil være 240 meter lange og tage 1.200 passagerer. 

Navnet Stena Estrid er knyttet til Stena Lines skandinaviske oprindelse. Estrid er et nordisk navn og en østnordisk variant af Astrid, som findes på runesten og betyder dejlig eller elsket.

Share.

About Author

Comments are closed.