Travleste august i Københavns Lufthavns historie

0

I alt gik lidt over 2,9 millioner passagerer gennem terminalerne i Københavns Lufthavn i august måned, som er en vækst på 0,8 procent i forhold til samme måned sidste år. Dermed var der tale om den travleste august i Københavns Lufthavns historie.

Sommerferien er forbi for de fleste. For Københavns Lufthavn var der tale om tre travle sommermåneder, der blev rundet fint af med en august måned, hvor der igen var en stigning i passagertallet. I alt rejste 2.942.021 passagerer igennem Københavns Lufthavn i august, hvilket var 0,8 procent flere end august 2018.

Lufthavnsdirektøren Thomas Woldbye fortæller, at august især var drevet af antallet af transferpassagerer:

– August har traditionen tro været en rigtig travl måned for os, og det er glædeligt, at vi oplevede en fremgang i antallet af rejsende, og som især var drevet af transferpassagerer. Det understreger vores position som en attraktiv skandinavisk hub, siger Thomas Woldbye, administrerende direktør for Københavns Lufthavn.

I alt steg antallet af transferpassagerer med 7,6 procent i august måned sammenlignet med samme måned sidste år, mens antallet af passagerer, der havde Københavns Lufthavn som enten start- eller slutdestination faldt med 0,8 procent.

– Særligt glæder jeg mig over, at vi har haft en meget vellykket afvikling af trafikken i sommerperioden med få forsinkelser og aflysninger, hvilket afspejler det gode samarbejde mellem lufthavnen, flyselskaber, handlere og de mange andre aktører i CPH, siger Thomas Woldbye.

I løbet af 2019 har knap 20,5 millioner passagerer rejst til og fra Københavns Lufthavn. Det er 0,1 procent færre end samme periode sidste år. Ifølge lufthavnen skyldes Tilbagegangen de to konkurser hos Primera Air og Wow air, tilpasninger hos nogle flyselskaber samt forårets pilotstrejke fra SAS.

Share.

About Author

Comments are closed.