Svensk hotelkoncern overtager første resort i Danmark

0

Marienlyst Strandhotel er blevet solgt for over 500 mio. kr. til hotelinvestoren Midstar AB. Med opkøbet kommer svenske ESS Group til at overtage hotellet i Nordsjælland, som bliver deres første hotel i Danmark.

Efter at ESS Group har flere store hoteller i Sverige og Norge, går turen nu til Danmark. Den svenske hotelkoncern skal drive Marienlyst Strandhotel i Helsingør, som bliver deres første hotel i Danmark.

Det skriver ESS Group i en pressemeddelelse.

Selvom det bliver hotelkædens første hotel i Danmark, er det ikke nogen spontan overtagelse, fortæller direktøren, Jonas Stenberg:

– Marienlyst har været en drøm for os i lang tid, virkelig siden starten af Ystad Saltsjöbad for 12 år siden. Et utroligt miljø, historisk vingeslag, kongelig og et dansk klenodie, fortæller direktør for ESS Group, Jonas Stenberg.

– At kalde vores indstilling for ydmyg er intet andet end en underdrivelse. Vi er glade og stolte over at lære mere om Danmark, Helsingør og Marienlyst. Og taknemmelige for at få endnu flere danskere og svenskere og resten af Europa til at opdage det her fine resort, siger direktøren.

Det sker efter, at ejeren, Artha, i går oplyste i en pressemeddelelse, at de sælger Marienlyst Strandhotel til hotelinvestoren Midstar AB for over 500 mio. kr. Efter kun to års ejerskab har kapitalforvalteren Artha tjent omkring 50 procent på købet.

Marienlyst ligger på Helsingørs strandkant og et stenkast fra Kronborg Slot. Det nyrenoverede hotel fra 1861 har, ud over sine 227 værelser, en stor spa, flere restauranter, vinbar, brasserie og barer, kasino, fitnesscenter og møde- og konferencelokaler.

– Jeg har altid sagt, at Marienlyst det har man til låns. Det, vi har forsøgt at gøre med her her historiske sted, er at skabe noget langsigtet for byen, vores gæster og vores fantastiske personale. Jeg har altid været inspireret af ESS Group, og jeg ved, at disse værdier og arbejdsmetoder deles, siger Michael Lauritsen, hoteldirektør på Marienlyst Strandhotel.

– Jeg ved, at vi nu tilsammen kan tage det næste skridt og få Marienlysts popularitet og omtale videre ud i Europa. Det gør mig tryk, glad og forventningsfuld, afslutter han.

ESS Group startede for 12 år siden med Ystad Saltsjöbad. Siden da har de overtaget flere hoteller i Sverige og venter også et en hotelåbning i Norge til næste år. Hotelkoncernen overtager deres nye danske hotel den 1. oktober.

Share.

About Author

Comments are closed.