Comwells årsresultat blev lavere end forventet

0

Årsresultatet for Comwell stiger til 18 mio. kr. i forhold til 11,5 mio. kr. i 2017. Hotelkæden har også fremlagt planer, der skal ændre den faldene omsætning.

Comwells omsætning ender på 890,9 mio. kr. og havde dermed en mindre tilbagegang på 1,4 procent i forhold til 2017, hvor omsætningen var 903,2 mio. kr.

Årsresultatet steg til 18 mio. kr. men er lavere end, hvad hotelkæden forventede. Ifølge Peter Schelde, der er koncernchef i Comwell, skyldes det en række årsager:

– Gennem foråret 2018 var der risiko for at en konflikt skulle ramme det danske arbejdsmarked. Comwell oplevede en markant nedgang i ordrebeholdningen og en lang række aflysninger af arrangementer. Dette har haft en negativ indvirkning på omsætningen, siger Peter Schelde.

Comwells svenske hotellet har givet en tilbagegang på 10,6 mio. kr. på årsresultatet. Det skyldes blandt andet en opgradering og fornyelser på deres to hoteller i Varberg og Lerum.

Også beslutningen om ikke at forlænge lejeaftalen og indstille driften på hotellet i Sønderborg har påvirket med -5,2 mio. kr., skriver Comwell.

Til gengæld kan den danske hotelkæde glæde sig over, at deres aktiviteter i Aalborg, Aarhus, Trekantområdet og omkring København har bidraget positivt til årsresultatet.

– Det er vigtigt, at vi hele tiden investerer i fremtiden og sikrer, at vores produkt lever op til gæsternes forventninger og efterspørgsel, så vi kan tiltrække og fastholde nye såvel som loyale kunder i fremtiden, fortsætter Peter Schelde. 

Comwells første hotel i København, Comwell Copenhagen Portside, forventes at åbne i 2. halvår 2020. De udvider også hotellet i Aarhus med flere værelser, mødelokaler, skybar og restaurantfaciliteter, som de forventer står klar i 2021.

Også hotellet i Kolding slår de sammen med teateret i et samlet ejerskab, hvor de renoverer og opgraderer 180 dobbeltværelser og udbygger restaurantfaciliteterne.

Comwell investerede derudover 4,5 mio. kr. i leder- og efteruddannelse af alle fastansatte medarbejdere i et uddannelsesforløb i koncernens 50-årige historie og værdier. Det handler blandt andet om fokus på bæredygtighed, service og koncepter som deres mødekoncept.

Comwell driver konference- og spahoteller i Skandinavien med 14 hoteller i Danmark og to i Sverige.

Share.

About Author

Comments are closed.