Qatar Airways betaler over 4 milliarder og øger ejerskabet i IAG

0

Qatar Airways har øget deres ejerandel i luftfartskoncernen IAG, der blandt andre ejer British Airways. Flyselskabet går fra at eje 21,4 procent til 25,1 procent.

Flygiganten Qatar Airways har betalt omkring 600 millioner dollar, ca. 4,1 milliarder kroner, for at øge deres ejerandel i luftfartskoncernen IAG fra 21,4 procent til 25,1 procent. Det skriver det britiske rejsemedie travelmole.com.

Første gang at Qatar investerede i IAG var tilbage i 2015, hvor de købte sig ind i 9,99 procent af koncernen og har siden da forøget deres ejerskab.

– Vores investering til dato har været meget succesrig, og den annoncerede stigning i vores aktiebesiddelse er et bevis på vores fortsatte støtte til IAG og deres strategi, siger administrerende direktør i Qatar Airways, Akbar Al Baker.

Ifølge travelmole.com steg IAG’s aktie med et procent efter nyheden. Qatar Airways ejer også en andel af China Southern Airlines og Cathay Pacific. De ovevejer efter sigende også at fordoble deres ejeskab i LATAM Airlines Group fra Chile med 20 procent og købe 49 procent af Afrikas Rwandair.

Share.

About Author

Comments are closed.