Passagerer med 737-fly får ikke kompensation

0

Efter de europæiske luftfartsmyndigheder har suspenderet flytypen Boeing 737 Max 8 i europæisk luftrum, er det ikke muligt for passagerer med flytypen, der får sit fly aflyst, at få kompensation.

Passagerer med et aflyst Boeing 737 Max 8-fly får ikke ret til kompensation. Det skriver AirHelp i en pressemeddelelse.

Efter det kom ud, at myndighederne har suspenderet flyvninger af modellen, har flere flyselskaber som Norwegian haft problemer med at erstatte flyene.

Ifølge AirHelp, som hjælper rejsende med at søge kompensation, skriver de, at kompensation ikke er muligt for passagererne:

– Nu hvor EU har bestemt midlertidigt at suspendere flyvninger med alle Boeing 737-8 MAX fly, er alle aflyste flyvninger ude af flyselskabets hænder, og giver dermed ikke passagerer ret til kompensation, skriver AirHelp i en pressemeddelelse.

Men det er dog ikke konsekvensen for alle passagerer. Ifølge AirHelp handler det om, hvordan flyselskabets hjemland har reageret på Boeings flyproblemer, og hvilke lufthavne man flyver til og fra.

Det skyldes, at problemerne ses som en ekstraordinær omstændighed under de fleste forbrugers rejseforordninger, som ikke giver passagerer ret til kompensation.

AirHelp råder passagerer til at ombooke og ikke aflyse deres fremtidige rejser, da man ikke har ret til kompensation eller refundering, hvis man som passager aflyser.

AirHelp er verdens førende organisation indenfor flypassagerrettigheder.

Share.

About Author

Comments are closed.