Norwegian kræver sminke på kvindelige medarbejdere

0

Det er et krav i Norwegian, at kvinder skal bære makeup og høje hæle. Mænd forbydes derimod at sminke sig. Reglerne for Norwegians kabinebesætning kan være i strid med den norske lovgivning om ligestilling.

Reglerne om sminke for kabinebesætningen i Norwegian har skabt konflikter. Forordningerne er dateret den 1. april 2019 og inkluderer også Norwegians svenske kabinebesætning, skriver det norske medie VG.

– Makeup-krav og krav til sko med hæle, der udelukkende gælder for kvinder, er særbehandling på grund af køn. Det er i strid mod loven. Det drejer sig om udseendelsesmæssige krav for kvinder til at få arbejde, skriver statssekretær Frida Blomgren (V) i Kultur- og Ligestillingsministeriet i Norge.

Ifølge Norwegians regler skal det kvindelige personale have sko med mindst to centimeter høj hæl på. Hvis de ikke gør det, skal de være i stand til at fremlægge en lægeattest, som skal opdateres hvert halve år ifølge VG. Kvinderne skal også bruge makeup, men det skal se naturligt ud.

Mænd på den anden side må kun bruge makeup til at dække blå mærker eller bumser. De må ikke have lange negle, bruge neglelak eller have øreringe, og håret må ikke være længere end kanten af ​​skjortekraven.

I Norwegian ser man ikke noget stort problem med reglerne:

– Det er en opdatering af eksisterende uniformsregler, det er bare en justering for at klarlægge for vores medarbejdere, siger Charlotte Holmbergh Jacobsson, kommunikationschef i Norwegian til TT.

Hun mener, at man ikke kan tale om diskrimination. Hun påpeger også, at reglerne er ens blandt flyselskaberne.

– Det er ikke noget, der opfattes som et problem internt, siger hun.

I SAS bruger kvindelige ansatte sko med to til syv centimeter høje hæle. Ifølge VG har de den anden side ikke noget krav til makeup blandt mænd og kvinder.

Share.

About Author

Comments are closed.