Norwegian fremlægger fremtidsplaner efter hårdt 2018

0

Dreamliner-problemer og tab af brændstofaftaler vejer tungt på Norwegians regnskab for 2018. Samtidig annoncerer virksomheden en intensionsaftale med et ikke-navngivet asiatisk selskab.

Årsresultatet for 2018 påvirkes også stærkt af, hvad Norwegian beskriver som hård konkurrence i en periode, hvor virksomheden har vokset betydeligt internationalt. Men nu har flyselskabet annonceret en række planer for at sikre en bedre fremtid:

– Vi har iværksat en række tiltag for at reducere omkostningerne og øge indtjeningen fremover, sådan at selskabet igen bliver profitabelt. Vi har optimeret base- og rutestrukturen for at få en mere effektiv drift, solgt fly, udsat leverancer af fly og ikke mindst igangsat et internt omkostningsreduktionsprogram, som vil bidrage til, at vi når målet om lønsomhed, siger Bjørn Kjos, koncernchef i Norwegian.

Nu er der midlertidigt indgået en aftale med motorfabrikanten Rolls-Royce, som ifølge selskabet vil have en positiv effekt på 2019-resultatet. Lavprisselskabet forventer, at motorudfordringer ikke vil påvirke flyene i fremtiden.

Intensionsaftale
Norwegian har også allerede igangsat en række initiativer for igen at få en rentabel drift. Dette gælder både for et internt program til nedskæring af omkostninger, forbedring af rutestruktur og salg af fly.

Ifølge Norwegians finansdirektør, Geir Karlsen, har Norwegian endelig opnået en intensionsaftale med et asiatisk selskab om et fælles ejerskab af et antal fly, skriver Dagens Næringsliv.

– Vi har underskrevet en intensionsaftale med et asiatisk selskab. Dette er samtaler med tre parter: os, partneren og fabrikkerne, hovedsagelig Airbus, men også Boeing, fortalte Karlsen.

Resultater
På bundlinjen har Norwegian et årsresultat efter skat på minus 1.45 mia. NOK., Mens enhedsomkostningerne pr. passager eksklusiv brændstof blev reduceret med 12 procent.

For året som helhed steg Norwegians omsætning med 30 pct. Til over 40 mia. NOK. 25 nye fly blev taget i brug og bidrog til en kapacitetsforøgelse på 37 procent.

I fjerde kvartal havde virksomheden en omsætning på 9,7 mia. NOK., Hvilket er 23 procent mere end i samme kvartal i 2017. Driftsresultatet udgjorde minus 3,6 mia. NOK., en nedgang på 2 mia. NOK. fra samme kvartal sidste år.

Share.

About Author

Comments are closed.