Easyjet aflyser redningsaktion af Alitalia

0

Det britiske flyselskab Easyjet trækker sig ud af processen om at redde det italienske flyselskab Alitalia sammen med konkurrenten Delta og jernbaneselskabet Ferrovie dello Stato.

Det italienske flyselskab Alitalia gik konkurs i maj 2017, og siden da har den italienske stat ledt efter investorer, som kunne redde det italienske flyselskab.

Efter flere ugers forhandlinger rapporterede italienske La Stampa i sidste uge, at Easyjet var på vej ud af forhandlingerne. Nu har Easyjet besluttet at forlade forhandlingerne. Det bekræfter det britiske flyselskab i en pressemeddelelse.

Ifølge avisen skyldes de nedbrudte forhandlinger, at regeringen ønskede at skubbe en løsning igennem, hvor en større andel af Alitalia blev ejet af statsejede italienske virksomheder.
 Men det så Easyjet ikke længere som en mulighed, og de besluttede derfor at forlade forhandlingerne.

– Vi er stadig dedikeret i Italien, som er et vigtigt marked for vores virksomhed, skriver Easyjet.

Delta vil dog stadig forsøge at få en aftale i hus sammen med jernbaneselskabet Ferrovie dello Stato:

– Delta bekræfter, at selskabet fortsætter med at undersøge et muligt samarbejde med Ferrovie dello Stato og fastholde vores partnerskab med Alitalia i fremtiden, skriver Delta i en mail til Bloomberg.

Ifølge Bloomberg ville Delta og Easyjet investere 400 mio. euros for samlet at få 40 procent ejerandel af Alitalia. Det svarer til næsten 3 mia. kr.

Share.

About Author

Comments are closed.