Bjørn Kjos træder tilbage som koncernchef

0

Efter 17 år takker Bjørn Kjos af som administrerende direktør for Norwegian. Norwegians finansdirektør, Geir Karlsen, tiltræder midlertidigt som administrerende direktør for flyselskabet.

72-årige Bjørn Kjos træder fra dags dato tilbage som administrerende direktør for Norwegian.

Det skriver Norwegian i en pressemeddelelse.

Han kommer fremover til at fortsætte som rådgiver for Norwegians bestyrelsesformand, Niels Smedegaard. 

– Jeg er meget glad for, at Bjørn vil forblive i selskabet som rådgiver for bestyrelsen og formanden. Som Norwegian bevæger sig fra vækst til rentabilitet, vil det være en fordel for virksomheden at drage fordel af Bjørns omfattende netværk, dybdegående viden og erfaring med global luftfart. Vi har allerede startet processen med at rekruttere en ny permanent CEO, siger Niels Smedegaard.

Bjørn Kjos startede som administrerende direktør for Norwegian i oktober 2002 som en af grundlæggerne af Norwegian Air Shuttle.

– Jeg er overbevist om, at bestyrelsen vil finde den bedst kvalificerede efterfølger til at lede de næste kapitler i Norwegians historie sammen med topledelsen, siger Bjørn Kjos og fortsætter:

– At forlade de spændende fremtidige opgaver til en ny administrerende direktør og tage en ny udfordring på mig som rådgiver er et set-up, jeg er meget tilfreds med. Jeg ser frem til at bruge mere tid på at arbejde med specifikke strategiske projekter, som er afgørende for Norwegians fremtidige succes, siger Bjørn Kjos.

I løbet af sin tid som administrerende direktør har det norske flyselskab udviklet sig fra at have 130 ansatte og fire fly til at blive et globalt lavprisflyselskab med mere en 11.000 ansatte og 162 fly i sin flåde.

– Hans vision om at tilbyde rimelige priser for alle, kombineret med hans begejstring og innovative ånd, har revolutioneret måden, folk rejser på. Bjørn er bestemt en af de mest indflydelsesrige europæiske iværksættere af vores tid, siger Niels Smedegaard.

Efter nogle hårde år med stor gæld ændrede Norwegian sin strategi fra vækst til rentabilitet tilbage i 2018. Det vil sige, at den kommende administrerende direktør skal øge virksomhedens værdi til gavn for aktionærer, kunder og medarbejdere.

– Vi skal sikre, at Norwegian er velforberedte og positioneret til at håndtere volatile markeder og uventede begivenheder. Det er afgørende, at vi fortsætter med at levere på vores omkostningsreduktionsinitiativer, og at vi konstant sikrer, at vi har en ruteportefølje, der giver overskud, tilføjer Niels Smedegaard.

End til Norwegian har fundet en afløser for Bjørn Kjos, vil deres nuværende finansdirektør, Geir Karlsen, tiltræde stillingen som midlertidig administrerende direktør.

Share.

About Author

Comments are closed.