Air India ekspanderer fra København: Starter ny rute til Bombay

0

Af Carsten A. Andersen

Efter lidt over et år med flyvninger fra København til New Delhi går Air India nu et skridt videre.

– Fra 29 marts næste år planlægger Air India en ny rute fra København til Bombay. Det skyldes flere grunde. Vi har haft stor succes med ruten København til New Delhi. Der er et stort turistpotentiale fra Skandinavien til det sydlige Indien. Der er mange danske og skandinaviske virksomheder i og omkring Bombay og endelig er det blevet meget lettere for danskere, at få et hurtigt visa til Indien,” siger Divya Gauba, Country Head, Denmark, Air India til Travel News Danmark.

“Air India flyver fire gange om ugen fra København til New Delhi. Ruten til Bombay vil gå tre gange om ugen i en Dreamliner, Boeing 787, med plads til 256 passagerer.  Vi startede i september sidste år fra København til New Delhi. I den tid på omkring et år har vi haft en gennemsnitlig belægningsprocent på 80. Største måned er december, hvor Air India sidste år havde en belægning på 95 procent,” siger Divya Gauba.

“60 procent af passagererne er fra Danmark og Skandinavien. 40 procent fra Indien. Air India har den direkte rute på otte timer fra København til New Delhi. Men vi har også  feeder fra 72 byer med SAS fra bl.a. Norge og Sverige til København og videre.”

“Der har tidligere været et meget anstrengt forhold mellem Danmark og Indien?”

“Det er overstået nu. Det betyder bl.a., at man nu kan få online visa i løbet af 3-4 dage uden at skulle opsøge ambassaden, som man skulle tidligere,” siger Divya Gauba.

Med den nye rute vil der bl.a. være 1,5 times transfer fra Bombay til det gamle danske område Trankebar.

Billetprisen fra København til New Delhi koster omkring 3.500 kr. på Economy og 12.000 på Business.

Share.

About Author

Comments are closed.