Batteridrevne færger giver gevinst for ForSea

0

ForSea skabte store miljøforbedringer på ruten mellem Helsingør og Helsingborg i 1. kvartal men oplever et fald i passagertallet.

ForSeas to nye batteridrevne færger har sparet atmosfæren for 4.500 ton CO2 i første kvartal. Det skriver rederiet i en pressemeddelelse.

Det tidligere HH Ferries annoncerede i november, at de skiftede navn til ForSea og indviede samtidig deres to nye batteridrevne passagerfærger, der sejler ruten mellem Helsingør og Helsingborg.

De to nye færger har været en stor succes for virksomheden, der fortæller, at mængden af fossile brændstoffer er reduceret markant i årets første kvartal:

– Batteridriften af vore to store færger har været en succes. Det har kun været nødvendigt med minimale justeringer i indkøringsperioden, og ikke desto mindre har vi kunnet holde en stabil drift med tæt ved 100% præcision i det første hele kvartal med batteridrift. Miljøgevinsten er tydelig siger Johan Röstin, CEO i ForSea, og fortsætter:

– Samlet set er hele rederiets energiforbrug og udledningen af CO2 og skadelige partikler halveret i forhold til 1. kvartal 2018.

ForSea driver Helsingør-Helsingborg ruten. Med afgange hvert kvarter transporterer de op til 50.000 passagerer og 9.800 biler over Øresund dagligt.

– Det tæller for alle at vide, at man med ForSea kan rejse støj- og røgfrit, og at vi samtidig har sparet atmosfæren for 4.500 ton CO2 i forhold til samme periode sidste år, siger Johan Röstin, som forventer at kunne forbedre miljøeffekten yderligere i de kommende kvartaler.

I første kvartal overførte rederiet 111.000 lastbiler. Det er uændret i forhold til samme periode sidste år over 12.100 afgange, som er lidt flere end 1. kvartal i 2018.

Til gengæld faldt antallet af personbiler og passagerer i første kvartal. Antallet af personbiler faldt med 5 procent til 227.000, og antallet af passagerer faldt med 4 procent til 1,24 millioner.

ForSea skriver, at passagerfaldet skyldes påskens placering i april i stedet for i marts, som det var sidste år.

Selskabet, der før var kendt som HH Ferries, har færgerne Aurora, Tycho Brahe, Hamlet, Mercandia IV og Mercandia VIII.

Share.

About Author

Comments are closed.