Annons:

Verdens bedste Lufthavnsrestauranter er nu blevet rangeret: “Dynamisk livsstil og maddestinationer”

Er dagene med middelmådig mad i verdens lufthavne talte? En ny liste rangerer de bedste restaurantoplevelser, mens man venter på flyrejsen.

Erhvervsmagasinet Bloomberg har udarbejdet listen med hjælp fra sine rejseredaktører. Ifølge Airports Council International fløj 9,5 milliarder mennesker i 2024. Dette repræsenterer en stigning på 10 procent sammenlignet med året før – og en tilbagevenden til præ-pandemivolumen. At madoplevelserne i lufthavnene derfor også udvikler sig, og udvikler sig hastigt, vækker ingen opsigt.

– Lufthavne er ikke længere kun [til] mellemlandinger, de bliver dynamiske livsstils- og maddestinationer, siger Xavier Rossinyol, administrerende direktør for rejseselskabet Avolta.

Avolta arbejder på at udvikle udbuddet på større knudepunkter – havne, banegårde, centrale turistområder og lufthavne – og er en af ​​drivkræfterne bag etableringen af ​​den spanske stjernekok Dabiz Muñozs anerkendte Hungry Club i flere lufthavne i Spanien.

Filialen i Adolfo Suárez Madrid-Barajas Lufthavn er en af ​​dem, som Bloomberg fremhæver. Dabiz Muñoz er hjernen bag DiverXO – som har tre stjerner i Guide Michelin og er rangeret som fjerdebedst i verden ifølge Verdens 50 Bedste – hvor en middag koster fra 450 euro. På Hungry Club kan rejsende prøve Muñozs madlavning til en markant lavere pris. Her sælges blandt andet en clubsandwich med langtidskogt ribenssteg for omkring 20 euro. Med hjælp fra Avolta har Hungry Club allerede åbnet fem filialer, og flere er rapporteret at være på vej.

Øverst på listen over den bedste lufthavnsmad ifølge Bloomberg ligger dog Duddell’s, som ligger i Terminal 1 i Hong Kong International Airport. Med en Michelin-stjerne og en menu, der inkluderer nudler med honningglaseret bbq-svinekød og rejeboller, siger Bloombergs redaktører, at “restauranten har forvandlet lufthavnsmad til en kunstform.”

Mest spændende for danske rejsende – i hvert fald for dem, der passerer London Heathrows Terminal 2 – er Le Café Cyril Lignac. Den franske stjernekok Cyril Lignacs café ligger inde i Louis Vuittons flagskibsbutik og har specialiseret sig i fransk kulinarisk viden.

Af andre restauranter på listen kan nævnes Yakiniku Champion i Tokyo Haneda, hvor wagyū-oksekød serveres i en luksuriøs fastfood-fortolkning, og The Salt Lick BBQ på Austin-Bergstrom i Texas-byen Austin, som flere gange er blevet belønnet for at lave den bedste brisket i hele USA.

Verdens bedste lufthavnsrestauranter ifølge Bloomberg:

1. Duddell’s, Hong Kong International, Hong Kong

2. Yakiniku Champion, Tokyo Haneda, Japan

3. Hungry Club, Adolfo Suárez Madrid–Barajas, Spanien

4. Le Café Cyril Lignac i Louis Vuitton, London Heathrow, UK

5. One Flew South, Hartsfield-Jackson Atlanta International, USA

6. The Salt Lick BBQ, Austin-Bergstrom International, USA

7. Bun Mee, San Francisco International, USA

8. Iwashi Sushi, Benito Juárez International, Mexico

Fodnote: Billedet er fra Strawberry’s The Social bar & bistro, i Københavns Lufthavn.

 

Kommentarer

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vores regler er enkle:Hold en god tone og vis respekt for dem vi skriver om og andre læsere, som kommenterer artiklerne. Alle kommentarer redigeres af redaktionen.

0 kommentarer Åbne

Abonner gratis på Travel News’ nyhedsbrev og få de seneste nyheder fra rejsebranchen på alle hverdage inden kl. 8.