For nylig refinansierede Strawberry Hospitality Group et lån på 2,8 milliarder NOK hos DNB og knyttede marginbestemmelsen til virksomhedens bæredygtighedsarbejde.
– Vi satte, hvad vi troede var et ret ambitiøst mål om at være emissionsneutrale i vores egen drift i 2030. Takket være vores kollegers helhjertede støtte med en fantastisk indsats, tager vi det nu et skridt videre og forpligter os til et bæredygtighedslån, der giver os yderligere incitament til at fortsætte emissionsreduktionerne i vores egen organisation, siger Torgeir i Strawberry.
Pisk og gulerod
Indtil videre er det lykkedes hotelvirksomheden at reducere udledningen med omkring 35 procent i forhold til basisåret 2022. Fastholdes tempoet, får Strawberry bedre lånevilkår end ved traditionel finansiering.
– Det handler samtidig også om, at vi forpligter os økonomisk til at nå de udledningsreduktioner, vi har sat os. Indtil videre har der ikke været nogen risiko ved selv at sætte målene. Nu bliver det både en gulerod og en pind, fortæller Silseth.
Forretning, bank og bæredygtighed
Både Strawberry og DNB har høje ambitioner om at være en drivkraft i nordisk forretning for bæredygtig transformation. Mens Strawberry ønsker at give gæsterne mulighed for at vælge mere bæredygtigt, har DNB et aktivt mål om at rådgive virksomheder til at reducere udledningen. Et initiativ, som Trine Loe, divisionsdirektør i DNB, er stolt af at promovere.
– Vi er stolte af at kunne rådgive vores kunder om at kombinere bæredygtighed og finansiering. Løsningen vi tilbyder stiller øgede krav til dataindsamling og gennemsigtighed omkring virksomheders bæredygtighedsstrategi. For DNB er det vigtigt, at vores kunder arbejder godt med deres bæredygtighedsmål, herunder emissioner. For os som bank er kundernes emissioner den største del af vores rapporterede emissioner. Hvis vi skal nå vores mål om at være Net Zero i 2050, er vi afhængige af at have ambitiøse kunder som Strawberry, der arbejder godt på dette, siger Trine Loe.