“På tre timer serverede de alle retterne, hvoraf tre fjerdedele blev beskrevet som kolde med en ‘smag af eddike’
Chefredaktør Farrah Storr har prøvet at spise på Noma, og er mildest talt ikke imponeret. Hun leverer sine oplevelser af besøget i The Times. Kort sagt: Hun hadede det.
Hendes mand har længe presset på for, at de skulle besøge den berømte restaurant. Og nu lykkedes det at reservere bord til et måltid, der kostede 9.800 danske kroner for to personer. Forventningsfulde slog de sig ned og forventede en anderledes madoplevelse. Og ja, med myrer og rensdyrhjerner blandt retterne lykkedes det. De blev placeret i nærheden af køkkenet og hørte et “uhyggeligt soundtrack”, med lyden af et dusin kokke, der råbte “ja” i kor, når retterne var klar.
Måltidet bestod af 15 retter, og da rensdyrhjernen dukkede op, var appetitten ikke umiddelbart vækket. Allerede teksturen var uappetitlig.
– Ikke tryg ved indmad? spurgte tjeneren med, ifølge hende, en “hånende attitude”.
Efter de to første retter gik hendes mand på toilettet. Men blev stoppet af en tjener.
– Næste servering kommer snart, forklarede han ærgerligt. Fem minutter senere ankom en kold salat.
En anden ret beskrives af Farrah Storr som den afviste te, som nogen kastede et cigaretskod ind i og blev vurderet.
På tre timer modtog de alle retterne, hvoraf tre fjerdedele blev beskrevet som kolde med “smag af eddike”.
Afsluttende desserter, safran-is, smagte mere som modellering, ifølge de stadig mindre imponerede besøgende. På vej ud var de stadig sultne.
“Moma er mere en kult end en restaurant,” er hendes konklusion. “det er nok det, der sker, når man har været på toppen for længe”.
“I stedet for personale, der presser og udfordrer dig, samler du fans, der ser på dig med beundrende øjne. I stedet for journalister, der har et vågent øje, har man bloggere og journalister, der bekymrer sig om, at en dårlig anmeldelse siger mere om dem, end den gør om Noma,« konstaterer hun.