Neuzeller Klosterbräu er et veletableret bryggeri, men kan lide at prøve nye ting. Med pulverøllet hælder du et par skefulde pulver i glasset, tilsætter vand og rører rundt. Et champagnepisker kan godt gøre sig i denne sammenhæng, viser billederne fra Neuzeller, der ligger tæt på den polske grænse.
I hvert fald hvis man vil have skum på øllet, og flere ølkendere siger, at det smager “som den ægte vare”.
Indtil videre er den kun tilgængelig i en ikke-alkoholisk version, men Stefan Fritsche, administrerende direktør for Neuzeller Klosterbräu, siger, at en alkohol version er på vej.
Han ser store muligheder for det nye produkt. Ved at fjerne vandet og glasset kan transportvægten reduceres med 90 procent, siger han.
– Og ser man på det globalt, vil man kunne reducere omkring en halv procent af CO2-udledningen på globalt plan.
Inflation og øgede glaspriser taler også for pulverøl, mener han.
– Det giver ingen mening at importere glasflasker, fylde dem med tysk vand og så sende øllet til Afrika eller Kina eller hvor som helst, siger han til Berlingske.