Landets største madentreprenør, Claus Meyer, som var med til at etablere Noma, vurderer, at Nomas omdannelse fra spisested i stjerneklassen til en form for laboratorium kan gøre det sværere for Danmarks to øvrige Michelin-restauranter Geranium og Alchemist at tiltrække verdens madentusiaster.
»Det kommer helt sikkert til at koste, fordi Nomas aura er enorm, og fordi mange af restaurantens internationale gæster jo også spiser på andre restauranter i byen. Omvendt skal vi huske på, at der så opstår et eller andet nyt i stedet for Noma. Derudover vil jeg mene, at sådan noget som mellemklasserestauranterne, bagerierne og kaffebarerne efterhånden har en lige så stor rolle for Københavns omdømme som maddestination,« siger Claus Meyer.
Læs historien i Finans her.
Noma meddelte mandag i The New York Times og i Berlingske, at Noma lukker dørene for at transformere bygningerne til Noma 3.0. Det betyder, at Noma som spisested stopper i en periode for i stedet at blive til et langt større testkøkken og laboratorium.