Sammen med den danske Michelin-restaurant Kokkeriet har Singapore Airlines (SIA) udviklet fire nye retter, som de fremover vil servere på flyene.
I et samarbejde mellem Singapore Airlines, Kokkeriet og flycateringfirmaet Gate Gourmet kommer Singapore Airlines til at servere mad, som er inspireret af det traditionelle ‘mormorkøkken’ med et nordisk præg.
– Vi vil gerne rykke barren for flymad, og vi udfordrer altid os selv. I næsten halvandet år har vi samarbejdet med Singapore Airlines om at nytænke maden ombord og give gæsterne en unik og lokal smagsoplevelse, fortæller Sammy Shafi, ejer af Kokkeriet.
Ifølge SIA bliver smags- og lugtesansen reduceret markant, når man flyver. Men alligevel vil de forbedre smagsoplevelsen ombord på deres fly.
– Kokkeriet tilbyder altid deres gæster det ypperste, og vi har samme tilgang – vi ønsker altid at give vores passagerer den bedste service. Tiden ombord er en vigtig del af rejsen, hvad end det er ferie eller forretning, siger Erwin Widjaja, General Manager for Singapore Airlines Nordic.
De nye retter kommer blandt andet det at have rabarbersaft fra Bornholm og Hybenbalsamico, som er udviklet i Skanderborg. De bruger teknikker fra det nordiske køkken som rygning, saltning, syltning, fermentering og udtræk.
Men at lave mad til fly har heller ikke været nemt for kokkene:
– Det har været en stor udfordring at skabe retter, der også i praksis kan beholde den høje kvalitet, når det personlige touch ikke er muligt, siger Morten Krogholm, køkkenchef på Kokkeriet.
– Det har været sværere, end vi troede, især tilpasning af temperaturer, tilsmagning og anretning har været udfordrende – men virkelig spændende, siger han.
Michelin-retterne kommer til at blive serveret på businessclass hos Singapore Airlines fra Københavns Lufthavn fra den 31. marts.