Jordan kom forbi København

0

En bred vifte af jordanske turistorganisationer var forleden i København for at møde udvalgte repræsentanter for danske rejsebureauer. Vi talte med Omar Hazineh, som er direktør for Jordan Inbound Tour Operators Association. Han vurderer, at destinationen har et stort, uudnyttet potentiale for rejsebureauerne.

Mandag aften var en række turistorganisationer fra Jordan i København for at møde de danske rejsebureauer på Radisson Collection Royal Hotel.

– Vi er her for at øge tallene fra de nordiske lande, specielt Danmark og Sverige. Der var mange flere ankomster fra disse lande før i tiden. Vi er her for at minde folk om Jordan, og vi er her for at fortælle dem, der ikke har arbejdet med Jordan før, hvad vi kan tilbyde som en destination, fortæller Omar Hazineh til Travel News.

Efter en række år med konflikter rundt om Jordan i Mellemøsten har turismen været præget af ustabiliteten i regionen. Men de seneste år er antallet af rejsende steget i Jordan. Det har også ført til, at flere flyselskaber har åbnet nye ruter til Jordan og hovedstaden Amman, fortæller Omar Hanieh:

– Jordan havde et stort comeback i 2019 i forhold til det forrige år. Mange gode ting skete på samme tid, som puttede Jordan på verdenskortet og øgede ankomsterne. Det vigtigste var stabiliteten i regionen med diverse konflikter rundt om Jordan. Det påvirkede tallene de seneste år, men nu hvor tingene er mere stille, er folk gladere for at besøge Jordan. Vi havde også øgede antal at nye destinationer i Jordan fra flyselskaber, som ikke rejste til Jordan før.

Antallet af danske ankomster er lavere end antallet fra Sverige. End til nu har Jordan haft omkring 6.000 ankomster fra Danmark, mens tallet er omkring 15.000 fra Sverige. Derfor vil Jordans turistråd nu øge fokusset på danskerne:

– Skandinaver kan lide at rejse, og de har pengene. De elsker de varme destinationer. Det regner her i Danmark, men det er 26 grader, hvor jeg kommer fra. Vinteren er mild og sommeren er varm, så i har brug for at besøge Jordan mere, siger afslutter Omar Hazineh og griner.

I sommerprogrammet flyver Norwegian til Jordan to gange om ugen, mens Royal Jordanian flyver tre gange om ugen på ruten. Fra vinterprogrammet, som starter søndag d. 27. oktober, vil det kun være Royal Jordanian som opererer på ruten to gange om ugen.

Share.

About Author

Comments are closed.