Med Geranium som verdens bedste restaurant, Alchemist helt fremme på 18. pladsen og Jordnær som nr. 38 var offentliggørelsen af listen World’s 50 Best Restaurants også i år en dansk triumf. Igen markerede de danske kokke således, at Danmark er et land med restaurantoplevelser i absolut topklasse. Og det har stor betydning for turismen, viser en ny måling.
Toprestauranter og god mad har nemlig stigende betydning for turisterne, når de vælger feriedestination. Således siger hver fjerde tysker, at muligheden for at få madoplevelser i kategorien finere gastronomi har betydning ved deres valg af feriedestination. I 2019 var det kun 14 pct., der havde finere gastronomi som rejsemotiv.
Mad har fået større betydning
”I dag vælger flere at gå efter gode madoplevelser i ferien, og de danske toprestauranter er med til at trække udlandets opmærksomhed mod Danmark. Også selvom man måske ikke planlægger at spise på en toprestaurant, har deres ry betydning for den generelle opfattelse af madoplevelserne i Danmark, og dermed er de med til at trække turister til”, siger direktør Flemming Bruhn fra VisitDenmark.