Nordens største hotelkæde har åbnet sit nye hotel Scandic Spectrum på Kalvebod Brygge i København — kædens 30. hotel i Danmark. Hotellet byder foruden 632 moderne værelser på et stort wellnessområde, to restauranter, en rooftop bar, ni mødelokaler og et eventspace.
”Som Nordens største hotelkæde og med udgangspunkt i vores mangeårige erfaring med hoteldrift, ser vi et kæmpe potentiale i konstant at udvikle vores portefølje. Derfor har vi skabt et nyt og anderledes hotel, hvor der er plads til det hele – uanset om man er på storbyferie i København, har brug for nogle unikke konferencefaciliteter eller som lokal københavner har lyst til at prøve vores wellnessområde eller deltage i de mange sociale arrangementer som Scandic Spectrum også vil danne rammerne for,” siger Søren Faerber, adm. direktør Scandic Danmark.
Scandic Spectrum er tegnet og projekteret af tegnestuen Dissing+Weitling, mens Space Copenhagen står bag hotellets interiør. Hotellet introducerer en rå og nordisk stil i materialer og lyssætning – fx ved at bruge stenfliser, stål, industrielt glas og hårdt træ. Naturen er bragt indenfor på hotellet gennem tagterrasserne på 6. etage og to atriumgårde med beplantning i stuetagen.
Mødelokaler med udgang til tagterrasse
Hotellet har ni mødelokaler i forskellige størrelser, der alle ligger på hotellets 6. etage med udsigt over enten havn eller by og flere af lokalerne har ligeledes udgang til tagterrasse. I hotellets stueetage findes fire eventspaces med plads til flere end 300 gæster, der fremover vil komme til at danne rammerne om blandt andet koncerter, stand-up events og foredrag.
På hotellets øverste etage findes den grønne restaurant Ansvar – Greenery Lab, hvis koncept bygger på en vision om bæredygtighed, økologi, lokale råvarer og alternative proteiner. I køkkenet står Martin Sørensen, der med sin erfaring fra tidligere ansættelser på bl.a. Noma og Kokkeriet, står i spidsen for nye gastronomiske – og plantebaserede spiseoplevelser på Ansvar.
Bæredygtighed er fundamentet i Ansvar og ses i alt fra de lokale leverandører, urterne fra restaurantens egen urban garden på hotellets tagterrasse og menuens økologiske drikkevarer til det bæredygtige service, retterne serveres på.
I stueetagen findes den mere afslappede og uformelle restaurant Nordbo, som med udgangspunkt i den nordiske livsstil, hvor hygge, varme og ild er omdrejningspunktet, serverer bl.a. skaldyr, pizza og pasta. Menuens fundament er nordiske, bæredygtige råvarer i høj kvalitet og restauranten byder bl.a. på egen charcuterie fra fritgående Duroc, frisk fisk og skaldyr fra de danske kyster og brød og pizza med mel fra danske marker.