Thomas Cook-topchef taler ud: Jeg fortryder intet

0

Den nu forhenværende koncernchef i den konkursramte Thomas Cook-koncern stod søndag frem i et større interwiev i engelske Mail on Sunday. Det er Peter Fankhausers første offentlige optræden efter mega-krakket.

”Der er intet, jeg ville have gjort anderledes” er overskriften på det opsigtsvækkende interview, hvor Peter Fankhauser, tidligere koncernchef i Thomas Cook, for første gang offentligt sætter ord på forløbet op til, og timerne efter konkursen.

I interviewet beskrives Fankhauser som en mand med ”tydeligt søvnunderskud” og et ofte haltende engelsk. Den tysktalende Fankhauser forklarer i interviewet, at han gav ”alt” og ”til sidste time” følte sig overbevist om, at koncernen kunne reddes. Han erkender også, at det, trods alle anstrengelser, i den sidste ende er ham, der står tilbage som manden, der ikke kunne ”trække opgaven henover mållinjen”.

”Jeg forstår al vreden. Al skuffelsen hos mine kolleger. Jeg forstår det alt sammen. Men jeg gav alt hvad jeg kunne for at undgå at havne i denne situation” lyder det fra den 58-årige, detroniserede koncernchef.

Peter Fankhauser peger på, som den primære årsag til det økonomiske kollaps, at han overtog ansvaret for Thomas Cook på et tidspunkt, hvor hans forgænger, Manny Fontenla-Novoa, havde gennemført en kostbar fusion med gældtyngede MyTravel og senere den britiske rejsebureau-kæde Co-op. Kort efter de to opkøb eksploderede salget af rejser på nettet, en udvikling Thomas Cook er blevet massivt kritiseret for at ignorere.

Peter Fankhauser afviser i interviewet med Mail on Sunday også de beskyldninger, der har været rejst om massive bonusudbetalinger til bl.a. ham selv, på baggrund af aggressiv bogføringsteknik, som i årevis skulle have pumpet værdien af rejsekoncernen kunstigt op. Fankhauser henviser blandt andet til, at godt halvdelen af de ca. 8,2 mio. GBP han modtog i bonusser i perioden 2014-18 blev udbetalt som aktieoptioner. Optioner, som i dag er værdiløse.

Share.

About Author

Comments are closed.