Danskerne vil have bæredygtige charterrejser

0

Spies har udgivet deres Ferierapport 2019, der viser, at danskernes chartertendenser har ændret sig. Særligt de unge er mere fokuseret på at bruge ferien på at slappe af fremfor at feste.

Lækre hoteller, mad og bæredygtighed ligger i top på prioritetslisten, når danskerne skal vælge årets charterferie.

Fire ud af ti vælger rejseselskab på grund af selskabets bæredygtighedsarbejde. Det viser en ny undersøgelse fra Spies’ Ferierapport 2019.

Rapporten viser blandt andet, at designhoteller og hotellernes restauranter bliver vigtigere end destinationerne. Næsten to ud af tre danske gæster vil have mulighed for at spise lokal mad på hotellets restaurant.

Særligt den nye generation af unge har ændret ferievanerne. De vil dyrke yoga, finde lokale oplevelser, have god tid til at slappe og nyde kvalitetscocktails fremfor store mængder billig alkohol.

– Danskerne prioriterer deres ferierejse, men vi kan se, at krav og forventninger er noget anderledes end de var for bare nogle år siden. Hotellerne bliver vigtigere, maden skal helst være lokal og gerne med vegetariske alternativer, og vi kan konstatere, at der er forventninger om, at vi tænker bæredygtighed ind i alle led af rejsen, siger Lisbeth Nedergaard, Kommunikationschef i Spies.

Ifølge Spies’ undersøgelse vil man fremover se mindre af:

  • Plastik: Otte ud af ti ferierejsende ønsker at reducere deres brug af plast på destinationen. I 2019 vil Thomas Cook-koncernen, som også omfatter Spies, fjerne 70 millioner engangsplastikvarer på hoteller, fly og kontorer.
  • Fest og farver: Kun 3% af 18-35-årige ser festen som hovedformålet med ferien. 87% svarer, at formålet med ferien er tid til hvile, og 57% svarer, at de bruger ferien til at reflektere over livet derhjemme.
  • Intens solbadning: Alle vil have godt vejr på ferien, med de vil ikke længere ligge i solen hele sommeren. Blandt 18-35-årige har kun 6% svaret, at solen er det vigtigste trækplaster, når de skal bestille en ferierejse.
  • Forlystelsespark og vandland: Syv ud af ti danskere har stort set ingen interesse i at besøge vand- og forlystelsesparker.

Spies har udarbejdet ferierapporten med Thomas Cook-koncernens nordiske selskaber, Ving og Tjaereborg.

Share.

About Author

Comments are closed.