VisitDenmark: Maden lokker turister til landet

0

Det er vigtigt for Danmark, at vi har restauranter, som er blandt verdens bedste. Det tiltrækker internationale turister, mener VisitDenmark.

25 procent af de turister, der kommer til Danmark, har mad som et væsentligt motiv for destinationen for deres ferie. Det viser en undersøgelse, som VisitDenmark har lavet.

Det skriver Ritzau.

Efter Noma og Geranium blev kåret som hhv. verdens næstbedste og femte bedste restaurant, har turismeorganisationen været ude og understege, hvor stor en betydning det har for Danmark, at vi har gode restauranter:

– Vi får sat Danmark på verdenskortet. Og det er ret vigtigt for os, for vi er ikke så kendte rundt omkring i verden, siger Janne Grønkjær Henriksen, marketingdirektør i VisitDenmark.

Selvom hverken Noma eller Geranium fik førstepladsen over de bedste restauranter, betyder det stadig meget for landet, at vi har to anerkendte restauranter blandt de fem bedste i verden.

– Generelt betyder maden rigtig meget, når man rejser. Det kender vi også fra os selv. Når man besøger et andet land, er det også en del af dets kultur, man oplever, når man spiser, siger Janne Grønkjær Henriksen.

Noma og Geranium er de eneste danske restauranter, der er på årets liste over de 50 bedste restauranter i verden. Prisen for verdens bedste restaurant blev givet til Mirazur i Frankrig.

Share.

About Author

Comments are closed.