Flere lande screener flypassagerer fra virusramt by

0

Lufthavne fra Asien, Nordamerika og nu også Australien har besluttet at screene passagerer for den nye coronavirus i Kina.

Australien vil begynde at screene passagerer fra den kinesiske by Wuhan for den nye SARS-lignende coronavirus, der har udbredt sig i byen. Det oplyser den australske regering, skriver Ritzau.

Screeningen starter torsdag i Sydneys internationale lufthavn, hvor der ankommer tre ugentlige flyvninger fra Wuhan. Det vil sige, at rejsende fra Wuhan modtager en informationsfolder i fly mod Sydney. I folderen står der, hvad passagerer skal gøre, hvis de for nyligt har haft feber eller selv mener, at de bærer virusset.

Men det er ikke kun Australien, der handler mod den nye virus. Også i Thailand, Kina, Singapore, USA og Japan bliver rejsende fra Wuhan tjekket for, om de bærer coronavirusset.

Ifølge Ritzau har fire personer mistet livet og over 200 personer er smittet med virusset. Det britiske medie Travelmole.com skriver, at man forventer, at virusset stammer fra et seafood-marked i Wuhan, hvor det er gået fra levende dyr til mennesker. Meget lidt vides dog med sikkerhed.

Share.

About Author

Comments are closed.