Danske øer boomer med turister

0

De danske øer melder om flere danske og udenlandske turister, højere omsætning og fulde færgeafgange.

De danske Ø-pas bliver igen i år revet væk af danske og udenlandske turister, der strømmer til øerne.

De danske øer fik for tre år siden deres eget pas for turister. Formanden for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard, meddeler, at Ø-passene for 2019 næsten er udsolgt:

– De 38 øer i Ø-passet har hver sin charme, natur, befolkning og palette af attraktioner. Det glæder jeg mig over, at flere får øjnene op for, da det betyder flere turister, mere aktivitet og højere omsætning i butikker og restauranter på øerne, siger formand for Landdistrikternes Fællesråd Steffen Damsgaard og fortsætter:

– Den fælles markedsføring af øerne i regi af Partnerskab for Dansk Ø-turisme bærer frugt, og den indsats vil vi fortsat styrke sammen med de øvrige interessenter.

Det skriver Landdistrikternes Fællesråd i en pressemeddelelse.

På de 27 danske småøer, som er en del af Ø-passet, kan man mærke, at øerne er blevet populære blandt turisterne. Det fortæller Dorthe Winther, der er formand for Sammenslutningen af Danske Småøer:

– Ø-passet skaber en enorm synlighed af de danske øer, og på småøerne spiller denne synlighed rigtig fint sammen med de mange spændende aktiviteter og arrangementer, som øboerne laver for de mange besøgende, der vælger at besøge småøerne i løbet af sommeren, siger hun. 

Landdistrikternes Fællesråd er også i gang med et projekt, der skal styrke brandingen af de 38 danske øer, der er en del af feriepasset. Til projektet har de fået et bidrag på 1,5 millioner kroner fra Nordea-fondens kystpulje og Erhvervsministeriets landdistriktspulje.

Ø-passet præsenterer hver ø med et kort, foto og faktaoplysninger om, hvad der kan ses og opleves på øen samt en QR-kode til øens hjemmeside.

Share.

About Author

Comments are closed.