Copenhagen Marathon havde rekordmange løbeturister

0

Copenhagen Marathon havde ikke kun rekordmange danskere til start. Begivenheden tiltrak et rekordstort antal udenlandske løbeturister.

Copenhagen Marathon havde 5000 udenlandske deltagere ud af deres deltagerrekord på 13.281. Det er flere løbeturister end nogensinde før.

Den 19. maj blev Telenor Copenhagen Marathon afholdt med 40-års jubilæum i hovedstadens gader. Men selvom maratonet opnåede rekord, både i deltagere og turister, har de stadig ikke flere løbere end nabolandene Sverige og Tyskland:

– Det er fantastisk, at den udviklingsstrategi vi har arbejdet med gennem de seneste tre år, kulminerer netop i forbindelse med eventens 40-års jubilæum, siger Dorte Vibjerg, administrerende direktør i Sparta, som arrangerer Telenor Copenhagen Marathon.

– Det styrker vores målsætning om et tilbagevendende maraton i København med over 15.000 deltagere, så vi er på niveau med Stockholm og Hamborg, som også er prestigefulde internationale maratonløb tæt på København, siger hun

Hos turistorganisationen Wonderful Copenhagen er de heller ikke i tvivl om, at Copenhagen Marathon havde stor betydning for den danske hovedstad:

– Vi er rigtig glade for vores samarbejde med sparta om at styrke København som international løbedestination. Og med et 40 års jubilæum med rekordmange internationale løbere, er der god grund til at være stolte, siger Mikkel aarø-Hansen, administerende direktør i Wonderful Copenhagen, og forstætter:

– Telenor Copenhagen Marathons succes styrker både Københavns internationale brand som sportsby og skaber lyst hos deltagerne til at komme tilbage senere og opleve endnu mere.

Copenhagen Marathon har siden 1980 fundet sted hvert år i Københavns gader.

Share.

About Author

Comments are closed.