Aarhus har fordoblet antallet af ferieturister

0

Flere udlændinge har fået øjnene op for Aarhus som turistby. Tal fra VisitDenmark viser, at antallet af internationale gæster i Aarhus er i stor fremgang.

På ti år er antallet af ferieturister i Aarhus blevet fordoblet. Det skriver VisitAarhus i en pressemeddelelse.

Aarhus er siden 2008 vokset med 167 procent i udenlandsk ferieturisme. I samme periode er ferieturismen i byen fra danske og internationale gæster fordoblet.

– Det er lykkedes at slå Aarhus fast som moderne second city på samme måde, som eksempelvis Malmø og Barcelona længe har været attraktive ikke-hovedstæder blandt internationale rejsende, siger marketingchef i VisitAarhus, Anne Hübner.

– Vi har vist verden, at Aarhus er hjemsted for innovative attraktioner, smuk kystlinje, Michelin-stjernede madoplevelser og hjertevarm lokalbefolkning, siger hun.

Ifølge VisitAarhus viser rapporten, at den venlige befolkning, gode madoplevelser og dansk arkitektur tiltrækker de udenlandske turister til byen:

– Det har også haft afgørende betydning, at Aarhus i de senere år har udviklet sig markant med nye tilbud til turisterne og stærkere fortællinger om byen. Netop fordi man har prioriteret at investere i den internationale markedsføring, har fortællingerne fået gennemslagskraft til at tiltrække turisterne, siger marketingdirektør i VisitDenmark, Janne Grønkjær Henriksen.

Størstedelen af turisterne kommer fra Tyskland, Norge, Holland og Sverige. Også danskerne har fået øjnene op for den næststørste by i landet. Antallet af danske turister er steget med 70 procent i løbet af de seneste 10 år.

VisitAarhus forventer, at de vil have 2 millioner kommercielle overnatninger i 2025.

Share.

About Author

Comments are closed.