Øget konkurrence påvirker BCD Travel

0

Tidligere på måneden udgav erhvervsrejsebureauet BCD Travel deres årsregnskab for 2018, der viser faldende bruttofortjeneste for fjerde år i træk.

BCD Travel havde i 2018 en bruttofortjeneste på 47 mio. kr. Det er en tilbagegang fra 52 mio. kr. i 2017. Kigger man tilbage i løbet af årene, er bruttofortjenesten faldet lige siden 2014, hvor den var på 64 mio. kr.

De forklarer, at de skyldes en generel faldende interesse for rejser og møder fra virksomhederne:

– Virksomheders forretningsrejser udfordres af det overordnede behov for at reducere de direkte omkostninger til rejser og møder. Den yderst konkurrencedygtige situation forbliver i branchen og påvirkes også af denne udvikling, hvilket bidrager til fortsat pressede indtægter, skriver BCD Travel i regnskabet.

Samme vej er det gået for årsresultatet, der har haft en lille tilbagegang på ca. 20.000 kr. Rejsebureauets årsresultat ender med et overskud på godt 1,9 mio. kr. efter skat.

I forhold til 2017 steg egenkapitalen med godt 2 mio. til 22 mio. kr. 

BCD Travel sætter ikke nogen tal på, hvad de forventer for regnskabsåret 2019. De skriver derimod:

– Vi forventer et stærkt konkurrencepræget marked, der fortsat vil fokusere på services, kvalitet og produkter til en attraktiv prisfastsættelse.

I november 2015 købte de Ticket Biz for at styrke deres position i Norden. Siden 2017 har fusionen gået under et brand, BCD Travel, og deres grupperejser går under navnet BCD Meeting & Events. Fusionen blev juridisk bekræfter i Sverige og Norge i 2018.

BCD Travel Denmark er en del af BCD Travel Group, der bliver repræsenteret i 109 lande verden over.

Share.

About Author

Comments are closed.