Bravo-ejer leverer markant underskud

0

TravelCo Nordic har i løbet af 2018 haft flere forskellige udfordringer, der har påvirket deres årsregnskab. En svag svensk krone, nedlukket hovedkontor i Malmø, Primera Airs konkurs og højt prisniveau på hoteller i Spanien og Portugal ender med at give et underskud på 156.000 kr. for rejsebureauet. 

TravelCo Nordic, der sælger charterrejser for de to danske brands Bravo Tours og Sun Tours, har fremlagt deres årsregnskab for 2018. De går ud af regnskabsåret med et underskud på 156.000 kr. Det er et fald i forhold overskuddet på 19.000 kr. i 2017.

Rejsebureauets aktiviteter består i at sælge charterrejse for Bravo Tours og Sun Tours i Danmark og det svenske brand Solresor. 

De skriver i årsregnskabet, at de i løbet af året har været nødt til at lukke Solresors hovedkontor i Malmø:

– Det svenske marked fortsatte i året med at være ustabilt og den svenske krone fortsat svag, hvilket har skadet virksomheden mere end forventet. Ledelsen tog beslutning om at nedlukke Solresors hovedkontor i Malmø, flytte de administrative funktioner til Herning og flytte resten til København på en nu dansk adresse og her udelukkende have en mindre marketings-, salgs- og servicefunktion, skriver TravelCo Nordic i årsregnskabet.

Derudover har 2018 også båret præg af et højt prisniveau på hotellerne i særligt Spanien og Portugal, der har gjort det svært for TravelCo Nordic at få en optimal indtjening i de sydlige lande. Det har givet et fald i bruttoresultatet fra 77.000 kr. i 2017 til 21.000 kr. i 2018.

Konkurs betød navneændring
I starten af oktober gik rejsebureauets hovedleverandør af flysæder konkurs. Primera Airs konkurs betød, at TravelCo Nordic måtte lide et tab på deposita og forudbetalte flyvninger.

– En følge af konkursen var et ubeskriveligt stort arbejde for at lave nye aftaler med andre flyselskaber til at flyve selskabets gæster til diverse rejsemål. Dette lykkedes på mirakuløs vis, men betød også en betragtelig nedgang i volumen i årets sidste kvartal, med et større tab i indtjening til følge. Med dette blev årets resultat særdeles utilfredsstillende, skriver TravelCo Nordic i regnskabet.

For at lægge afstand til Primera-navnet, ændrede rejsebureauets i løbet af året deres navn fra Primera Travel til TravelCo Nordic.

Reetablering er igangsat
Udover en navneændring måtte de også igennem et ejerskifte i juni 2019, da den islandske bank Arion Bank midlertidigt overtog ejerskab og tilførte ny kapital til TravelCo Nordic.

For 2019 mener TravelCo Nordic dog at året bliver mindre vanskeligt, og de skriver i regnskabet, at de er klar til at blive reetableret:

– Selskabet står godt rustet i 2019, og kan reetablere og sikre sine værdier, og er klar til processen med at etablere et nyt ejerskab, hvor banken ikke er involveret. Det er ledelsens vurdering at selskabets kapitalforhold herved vil blivereetableret. Denne proces er igangsat.

I juni solgte TravelCo Nordic de islandske søsterselskaber Heimsferdir og Terra Nova for 58 mio. kr.

Share.

About Author

Comments are closed.