Batteridrevne færger skaber vækst på Helsingør-Helsingborg overfarten

0

Efter HH Ferries skiftede navn til ForSea og samtidig præsenterede deres to nye batteridrevne færger, har der været vækst i 4. kvartal.

Forsea, der sejler mellem Helsingør og Helsingborg, præsenterede i 4. kvartal verdens største batteridrevne passagerfærger, Aurora og Tycho Brahe. Efter det nye navn og de to færger kom til, er antallet af gående og tur-passagerer steget i kvartalet.

– Det var en festdag, da vi i november kunne indvi vores batteridrevne færger og samtidig afsløre vores nye navn, siger Johan Röstin, CEO i ForSea, og fortsætter:

– Opmærksomheden op til og efter begivenhederne har været overvældende, og vores mange initiativer for at gøre overfarten både miljøvenlig og oplevelsesrig har båret frugt.

Antallet af overførte lastbiler steg i 4. kvartal med 2 procent til 112.000. Derimod har der været et fald i antallet af personbiler, som er gået fra 265.000 i 2017 til 260.000.

Antallet af passagerer er steget til 1,5 mio. fra 1,44 mio. sidste år. Også bustrafikken er faldet fra 2.600 i 4. kvartal 2017 til 2.400 i 2018.

Det nye batteridrevne initiativ viser også at have en positiv effekt ifølge Johan Röstin:
– Vi har reduceret ForSea’s samlede energiforbrug i kvartalet, og målt på hele kvartalet er vores CO2 udledning reduceret med 29% i forhold til 4. kvartal 2017, hvilket er meget tilfredsstillende, siger Johan Röstin.

ForSea sejler på Helsingør-Helsingborg ruten, med afgang hvert kvarter.

Share.

About Author

Comments are closed.