Aalborg Lufthavn installerer nyt fugleradar-system

0

Aalborg Lufthavn har installeret et nyt fugleradar-system til overvågning af fugleaktiviteten over lufthavnen,. Den nordjyske lufthavn er den eneste i verden, som også gør systemet fuldt tilgængeligt for piloter og Air Transport Wing Aalborgs mågejægertjeneste.

De seneste år har Aalborg Lufthavn arbejdet på at nedbringe tilfælde af ’birdstrikes’. Det har nu resulteret i et nyt fugleradar-system, der ikke kun sikrer fuld overvågning af området men også er fuldt tilgængeligt for piloterne i cockpittet. Med fugleradar-systemet ved lufthavnen, om der er fugle i luftrummet indenfor en radius på 7,4 kilometer.

Radar-detektionen er tilgængelig for piloter og flyselskaber, der anvender lufthavnen til sine rejser. Derudover vil den også være tilgængelig for mågejægertjenester, der kan følge fugleaktiviteten på deres tablets og bortskræmme fuglene, hvis det bliver nødvendigt.

– Aalborg Lufthavn menes at være den eneste lufthavn i verden, der direkte deler informationer om fugleaktivitet med piloterne, sådan at de kan tage højde for fugleaktivitet i deres anflyvninger og afgange, siger Safety Manager i Aalborg Lufthavn Bjørn Simonsen.

Radarinformationen vises igennem en applikation, der er tilgængelig på både tv-skærme og tablets og skal øge sikkerheden i lufthavnen.

– Problemer med fugle i Aalborg Lufthavn er en sjældenhed, men sikkerhed kan ikke gradbøjes, siger lufthavnsdirektør Søren Svendsen.

Systemet er lavet i samarbejde med den danske teknologivirksomhed AscendXYZ og udviklet under European Space Agencys (ESA) Business Application Program.

Share.

About Author

Comments are closed.