Thomas Cook-konkurs kan tvinge 500 hoteller til at lukke

0

500 spanske hoteller kan lukke efter Thomas Cooks konkurs. Det siger Jean Molas, ordfører for den spanske sammenslutning af hoteller og turisme, til avisen El País.

Thomas Cooks fald er et hårdt slag for hotelbranchen, ikke mindst i Spanien. Ifølge Jean Molas, der repræsenterer 15.000 virksomheder i sektoren, vil den endelige regning være væsentligt højere end det oprindelige estimat på 200 millioner euro.

Afgørelsen sker den 6. oktober, når rejsegigantens forsikring, der dækker hotellets tab, slutter.

– Der er 500 hoteller, der lukker umiddelbart af konkursen, og situationen kan blive værre, hvis regeringen ikke gør noget, siger Jean Molas.

Af de 500 hoteller har 100 kun haft Thomas Cook-gæster, mens de andre har en kundekreds på mellem 30 og 60 procent.

Jean Molas tager et firma på Fuerteventura som et eksempel: Hotellet er netop blevet renoveret for 20 millioner euro og vil stå med 700 ledige værelser og 200 arbejdsløse den 7. oktober.

Thomas Cook var den næststørste rejsearrangør i Spanien. Hvert år transporterede virksomheden 7,3 millioner turister, hvilket er 9 procent af det samlede antal besøgende. De områder, der er blevet hårdest ramt af konkursen, er De Kanariske Øer og De Baleariske Øer.

Share.

About Author

Comments are closed.