Norwegian-strejke venter i efteråret

0

To franske fagforeninger har varslet om strejke fra Norwegians kabinebesætning i Paris i efteråret, rapporterer norske E24.

Strejkeadvarslen, der er meddelt af fagforeningerne UNAC og SNPNC, vedrører de 130 kabineansatte det norske lavprisselskab har i Frankrig, hvoraf de fleste er stationerede i Charles de Gaulle lufthavn uden for Paris.

Fagforeningerne beder de ansatte om at gå i strejke i flere dage i perioden fra 14. oktober til 5. januar. Det er dog ikke klart, hvor mange dage det handler om. De to fagforeninger mener, at det vil forbedre medarbejdernes stilling, og at “arbejdsvilkårene og lønniveauet er alarmerende”.

Ifølge fagforeningen har mindst 80 procent af de kabineansatte i øjeblikket en månedsløn på 1.500 Euro, svarende til 11.200 kr., efter skat. Der er også dem, der tjener markant mere – nogle få af de ansatte tjener op til 4.000 euro, svarende til ca. 30.000 kr.

Begge parter skulle have forhandlet nye lønningsvilkår i løbet af sommeren. Ifølge Norwegian skulle virksomheden have tilbudt en lønforhøjelse, men det var ikke nok ifølge fagforeningerne, som derfor advarer om strejke.

Share.

About Author

Comments are closed.