KLM vil samle aktører i flybranchen

0

Luftfartsindustrien stræber efter en bæredygtig flytrafik. Arbejdet udføres dog oftest i eget regi, som betyder, at den bæredygtige omstilling risikerer at tage længere tid. Som en reaktion på det har KLM startet initiativet ’Fly Responsibly’ for at opfordre branchen til at samarbejde om en mere bæredygtig fremtid.

Flere flyselskaber i hele verden arbejder hver for sig med at gøre flyene mere bæredygtige. Nu har KLM startet et initiativ, der skal forene branchen, for at de sammen kan inspirere til vidensdeling og samarbejde om bæredygtighed og forskning. Flyselskabets platform fungerer som et videnscenter med best practice fra KLM.

– Vores vidensbank om, hvordan branchen kan blive mere bæredygtig, er stor, men vi ved, at andre også er. Hvis omstillingen skal fremskyndes, må vi turde samarbejde på tværs af grænserne. Alene er ingen stærk, og Fly Responsibly er forhåbentlig begyndelsen på noget godt, siger Paul Terstegge, nordisk chef for KLM.

Som et led i initiativet Fly Responsibly åbner KLM også op for sit klimakompensationsprogram CO2ZERO, så andre flyselskaber og aktører kan deltage uden ekstra omkostninger eller krav til KLM-mærkning.

– Bæredygtig udvikling inden for luftfartsindustrien er ikke et ”enmandsshow”. Det påvirker alle, og der sker først reelle fremskridt, når man går i samme retning. Derfor opfordrer vi med Fly Responsibly andre til at deltage i vores CO2ZERO-program uden omkostninger eller krav til KLM-mærkning og blive partnere i vores program for bioflybrændsel, siger Pieter Elbers, vicedirektør for KLM.

Fly Responsibly er KLMs vision om at skabe en mere bæredygtig fremtid for luftfartsindustrien. 

Share.

About Author

Comments are closed.