Giver klimaskat og flyskam skylden for fyrringer

0

I Sverige har flyselskabet Braflyg fyret 400 ansatte. Den norske ejer, Per G. Braathen, giver klimaskat og fænomenet flyskam skylden.

Mens vi i Danmark ikke har hørt så meget til fænomenet flyskam, som opstod i kølvandet af debatten fra den unge svenske klimaaktivist Greta Thunberg, har det fået stor indflydelse i Sverige. Per G. Braathen, der ejer flyselskabet Braflyg, har været nødsaget til at skille sig af med 400 ansatte i sit flyselskab.

– Trafiknedgangen skyldes stort set klimafgift og flyrejser, siger Braathen til TV2.no.

Han har været en central rolle i udviklingen af ​​det indenlandske flymarked i Sverige i næsten 20 år. Sidste efterår var der et dramatisk fald i trafikken.

– Der blev skabt et forslag, der har ført til, at man gør mange dumme ting i Sverige, når det gælder transport og offentlig transport, siger Braathen.

Sverige indførte sidste år en flyafgift, hvor flyselskaberne betaler enten 60, 250 eller 400 svenske kroner per passager, alt efter hvor lang flyveturen er. Også i Norge vedtog de en afgift tilbage i 2016, hvor flyselskaberne betaler en fast skat på 83 norske kroner per passager.

Nu håber Per G. Braathen, at svenskerne omlægger deres klimapolitik – ikke mindst for at holde Sverige sammen, som han siger i interviewet med TV2.no.

En ny passagerafgift for flyrejsende kan også være på vej i Danmark. Transportminister Benny Engelbrecht (S) erkendte i juli, at det er en del af regeringens tankesæt.

Share.

About Author

Comments are closed.