Flyselskaber indstiller driften

0

Flere flyselskaber har valgt at indstille driften, eller begrænse den til et absolut minimum. SAS hjemsendte søndag 90% af medarbejderne, airBaltic har indstillet samtlige operationer frem til midten af april og Qatar Airways indstiller alle internationale flyvninger.

I SAS Danmark berøres 4 000 ud af 4 200 ansatte, og sendes med omgående virkning hjem. SAS-direktør Simon Pauck Hansen svarede søndag svævende på, i hvilket omfang de hjemsendte SAS-medarbejdere oppebærer løn i hjemsendelsesperioden. Men på et pressemøde i Sverige søndag aften fortalte SAS-CEO Rickard Gustafson, at SAS vil gøre brug af den lønkompensations-pakke, den danske regering tidligere søndag stillede danske virksomheder i udsigt. Dermed synes der at være udsigt til, at de 4 000 hjemsendte SAS-medarbejdere, i en eller anden form, vil få løn under deres ufrivillige hjemsendelse fra arbejdspladsen.

I forbindelse med hjemsendelsen af de mange medarbejdere indstiller SAS driften af sin danske virksomhed midlertidigt, idet man dog opretholder driften af én enkelt indenrigsrute, mellem Aalborg og København. At netop denne rute fortsat opretholdes, skyldes hensynet til bl.a. sundhedspersonale, som skal transporteres hurtigt mellem landsdelene.

Lettiske airBaltic, som har den danske finansmand Lars Thuesen som storaktionær, er gået endnu mere drastisk til værks, og har indstillet samtlige flyoperationer frem til midten af april måned. airBaltic har samtidig opsigt 400 ansatte.

Også Qatar Airways, der hidtil har fløjet dagligt på CPH, indstiller med omgående virkning alle internationale flyvninger til og fra Doha, foreløbig i 14 dage. Selskabet oplyser, at man dog opretholder sine fragtruter, ligesom rene transitflyvninger, hvor passagerer ikke får mulighed for at stå af i Doha, er undtaget.

Share.

About Author

Comments are closed.