Billund Lufthavn bakker op om klimaskat

0

Dansk Luftfart, der repræsenterer flere luftfartsselskaber i Danmark, foreslog i weekenden en klimaafgift på alle flyrejser fra Danmark. Nu melder Billund Lufthavn sig også på banen, men lufthavnen påpeger, at det skal gøres på den rigtige måde, hvis resultatet skal kunne mærkes.

Billund Lufthavn er positivt stemt over for Brancheforening Dansk Luftfarts (BDL) forslag om et frivilligt klimabidrag, der skal gå til bæredygtig luftfart. Ifølge Billund Lufthavn er det vigtigt, at bidraget bliver afbalanceret og bruges på den rigtige måde, så det ikke går ud over væksten for turismen eller erhvervslivet.

– Klimabidraget skal give flyselskaberne et incitament for at understøtte den grønne omstilling, men det må ikke blive for højt. Hvis afgifterne ikke bliver nøje afbalanceret, kan det have en negativ virkning, da flere af flyselskaberne potentielt vil stoppe deres ruter fra Danmark og åbne nye ruter fra andre lande. Dermed bliver CO2’en ikke mindsket, men flyttet fra et sted til et andet, siger Jan Hessellund, administrerende direktør i Billund Lufthavn og fortsætter:

– Vi sidder som luftfartsbranche og glæder os til at blive inviteret ind som klimapartner af regeringen. Så kan vi i fællesskab finde en god løsning, der taler for grøn omstilling, men som ikke hæmmer hverken turismen eller industrien i Danmark.

Hvordan klimaskatten helt konkret skal se ud, er endnu ikke på plads. SAS har dog foreslået et beløb på mellem 20 og 30 kroner per billet.

Dansk Luftfart forventer, at man årligt vil tjene mellem 250 og 300 mio. kr. til fonden, som skal bruges til at støtte den grønne omstilling i luftfartsbranchen.

Share.

About Author

Comments are closed.