737 Max grounding sænker global flykapacitet med 41 millioner

0

Flere flyselskaber verden over har lidt af, at Boeing 737 Max-flyene bliver holdt på jorden. Nu viser nye undersøgelser, at det har været skyld i, at ca. 41 millioner sæder verden over ikke er blevet fyldt. 

Omkring 41 millioner sæder verden over er ikke blevet fyldt på grund af, at Boeing 737 Max-flyene bliver holdt på jorden verden over.

Det viser nye tal fra OAG, som udgiver information om luftfartsbrancen. Det skriver Travelmole.com.

– For hvert flyselskab ser der ud til at være en betydelig reduktion i den tilbudte kapacitet, hvor meget af det ville have været antaget at være en del af den oprindelige forventning fra flyselskaberne i dette regnskabsår, siger John Grant, executive vice president for OAG.

OAG har sammenlignet tallene fra midten af februar, før at flymodellen blev groundet, til starten af august.

Omkring 11 millioner sæder har ikke været tilgængelige i Nordamerika, hvor Southwest Airlines, Air Canada, United Airlines og American Airlines har været hårdt ramt.

Flyselskabernes samlede indtægter forventes at falde 4 milliarder dollars frem til november som følge af, at flymodellen bliver holdt på jorden. Tallet kan blive endnu højere, hvis 737 Max-flyene ikke får grønt lys til at komme i luften igen inden da.

Flere flyselskaber, som for eksempel Norwegian, har dog lavet justeringer og indsat nye fly, der overtager 737 Max-flyenes ruter.

Share.

About Author

Comments are closed.